fbpx

Wenkbrauwlift botox

Heb je vaak een vermoeide uitstraling en denk je aan een wenkbrauwlift? Botox kan een uitkomst bieden! De wenkbrauwen met botox liften is voornamelijk geschikt wanneer het zakken van de wenkbrauwen nog minimaal is.

Ogen zijn letterlijk het meest sprekende deel van het gelaat. Ogen vertellen veel over wat voor persoon je bent. Een open frisse blik wordt als prettig, intelligent en open ervaren. Een vermoeide blik en laagstaande wenkbrauwen worden daarentegen als minder positief ervaren.

Waarom een wenkbrauwlift met botox?

Sommige mensen worden met lage wenkbrauwen geboren. Vaak zie je dat terug in de naaste familie. Veel vaker echter zijn laagstaande wenkbrauwen een gevolg van het ouder worden. De huid verliest elasticiteit waardoor deze door de aantrekkende zwaartekracht uiteindelijk gaan hangen. Lage of hangende wenkbrauwen geven een vermoeide indruk. Daarnaast lijken de ogen daardoor verzonken in de oogkas te liggen.

Naast dat hangende wenkbrauwen een vermoeide en gesloten uitstraling kunnen geven, kan het ook voorkomen dat het een drukkend gevoel op de ogen veroorzaakt. Middels een injectie met botox kunnen we het oogkringspiertje dat de wenkbrauw omlaag trekt verslappen, met als resultaat dat de wenkbrauw gelift wordt. Hierdoor krijgt men een frissere, meer open blik.

Wenkbrauwlift met botox

  • De voordelen van het liften van de wenkbrauwen met botox:
  • Het geeft een natuurlijk resultaat met behoud van de gelaatstrekken
  • Het effect is na 10 dagen ongeveer zichtbaar en behoudt 3 tot 4 maanden
  • Asymmetrie tussen beide wenkbrauwen kan met een lift met botox opgelost worden
  • Vrijwel geen hersteltijd, er kan bij uitzondering een klein blauw plekje ontstaan
  • Relatief eenvoudig en snel, de behandeling duurt ongeveer 15 minuten

Voor- en na foto’s wenkbrauwlift botox

Hiernaast ziet u het resultaat van een lift van de wenkbrauwen met botox. U zult dus ook geen verbaasde, maar een open, frisse blik krijgen.

De behandeling

Voor de behandeling zal de arts de locatie van de injecties vaststellen. Tijdens de daadwerkelijke behandeling worden er een paar kleine prikjes van de spierontspanner botuline toxine in de huid geïnjecteerd. De behandeling zelf wordt vaak ervaren als het gevoel van een paar speldenprikjes, dus een verdoving is niet nodig.

Na de behandeling mag je de wenkbrauwen gewoon bewegen. Wel is het belangrijk dat je de wenkbrauwen niet masseert of erop wrijft. Daarnaast kun je mogelijk een kleine blauwe plek of een lichte zwelling krijgen. Pas erop dat je tot 24 uur na de behandeling niet sport, niet naar de sauna of zonnebank gaat en Uv-straling minimaliseert. Dit laatste kan het resultaat beïnvloeden.

Krijg ik een verbaasde uitdrukking op mijn gezicht wanneer ik mijn wenkbrauwen heb gelift?

Nee, een verbaasde uitdrukking kan niet komen door het liften van de wenkbrauwen en zou alleen op kunnen treden na een behandeling van de fronsrimpels.

Is de wenkbrauwlift met botox geschikt voor iedereen?

Het is niet geschikt voor iedereen, aangezien het bedoeld is voor een licht hangende wenkbrauw. Het geeft namelijk een subtiele lift.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling zelf duurt ongeveer een kwartier.

Word ik verdoofd?

Een verdoving is niet noodzakelijk. Klanten omschrijven de behandeling als het gevoel van een licht speldenprikje. Je voelt nauwelijks iets van de wenkbrauwlift met botox!