fbpx

Gummy Smile – Tandvlees lach

De Gummy Smile, ook wel de tandvlees lach genoemd, is een glimlach die naar verhouding veel van het tandvlees bij de bovenkaak laat zien. Dit komt doordat de hefspier van de bovenlip te sterk ontwikkeld is en daardoor de bovenlip verder optrekt dan nodig is. Hierdoor ziet men meer van de zogenaamde ”gums” (Engelse vertaling van het woord: tandvlees), vandaar de term: Gummy Smile.

Gelukkig is er een behandeling voor en is deze zeer simpel! Een kleine dosis botox verhelpt het probleem voor ongeveer 4 maanden.
Een Gummy Smile botox behandeling is niet duur, laag invasief en je kunt direct je dagelijkse leven oppakken

Voor en Na de Gummy Smile Behandeling

  • Voor de behandeling wordt je uitgenodigd voor een intakegesprek.
  • Hier wordt de hele behandeling doorgesproken en wordt je alles uitgelegd wat je wilt weten over het gebruik van botox bij de Gummy Smile correctie.
  • Na de behandeling is het niet nodig te koelen, de zwelling zal na een paar uur afnemen. Wel is het belangrijk niet te gaan liggen, aangezien de botox zich dan kan verplaatsen.

Oorzaak van de Gummy Smile

De Gummy Smile is een lichte aandoening die veel cosmetische impact kan hebben op het gezicht. Vaak ziet men het als kind al goed, en blijft de glimlach bij het ouder worden op dezelfde manier bestaan. De oorzaak van een Gummy Smile is overactiviteit van de “musculus elevator labialis superior”, oftewel de hefspieren die de bovenlip naar boven trekken. Door de overactiviteit wordt de bovenkaak verder ontbloot dan gewoonlijk, wat de voortanden en het tandvlees van de bovenkaak laat zien.

Wat is een Gummy Smile Behandeling?

Een Gummy Smile behandeling is een zeer laag invasieve, cosmetische ingreep die door middel van het injecteren van botox (botuline toxine) de spiersterkte van de hefspier van de bovenlip tijdelijk vermindert, waardoor de lip meer over het tandvlees valt. Het evenwicht tussen het tandvlees en de bovenlip is hersteld en de opgetrokken bovenlip blijft gemiddeld 4-6 maanden weg.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

  • Een tandvlees lach verhelpen met botox gaat niet door middel van een operatie, maar door middel van een eenvoudige injectie in de spier die voor het heffen van de bovenlip zorgt
  • Het wordt ook wel een “lunch time treatment” genoemd, aangezien je in de lunchpauze kunt komen en binnen de tijd weer terug kunt zijn op je werk.
  • De behandeling bestaat uit 2 injecties met botuline toxine, die de overmatige werking van de bovenlip hefspier compenseren. De behandeling zelf duurt nog geen twee minuten.

Verdoving bij de behandeling

In principe kan de behandeling worden uitgevoerd zonder verdoving, aangezien er met zeer dunne naalden gewerkt wordt. Hierdoor voel je de prik niet en kun je zonder problemen de behandeling doorstaan. Wanneer je meer verdoofd wilt worden kun je kiezen voor een verdovende crème.

Veiligheid

Een Gummy Smile botox behandeling is zeer laag invasief en heeft een laag risico op complicaties. Allergische reacties komen zelden voor en in het intakegesprek wordt dit uiteraard behandeld.

Hoe lang blijft het werken?

Een botox behandeling voor een Gummy Smile blijft gemiddeld 4-6 maanden actief en het resultaat is na ongeveer 2 weken volledig zichtbaar. Na deze periode kan de behandeling zonder problemen herhaald worden.

Resultaat

Direct na het injecteren van het middel kan er enige roodheid ontstaan, dit trekt echter snel weg en blijft zelden langer dan een paar uur zichtbaar. Het resultaat van de behandeling is een ontspannen bovenlip, die 4-6 maanden zo blijft. Naarmate de behandeling vaker herhaald wordt, zal het effect ook langer merkbaar zijn.

Een consult is altijd noodzakelijk om te bepalen wat voor soort behandeling er uitgevoerd zal worden en of er nog aanvullende criteria zijn alvorens te kunnen beginnen.

Hieronder de meest gestelde vragen over het behandelen van een Gummy Smile met botox!

Is een behandeling met botox pijnlijk?
Nee, een behandeling met botox is niet pijnlijk aangezien er zeer dunne naalden gebruikt worden.

Moet ik in de praktijk blijven of kan ik direct naar huis?
Na een Gummy Smile botox behandeling kun je direct naar huis

Kan ik alles doen na mijn behandeling?
Bijna alles: je kunt bijvoorbeeld niet liggen en het hoofd moet rechtop gehouden worden. Gebruik de spieren zo veel mogelijk om van een optimale werking te genieten.

Ontstaat er littekenvorming?
Nee, na een botox behandeling wordt het eiwit langzaam afgebroken door het lichaam.

Wordt een Gummy Smile behandeling vergoed?
Dat ligt aan je verzekeraar, over het algemeen wordt een Gummy Smile vergoed vanuit het basispakket

Kan ik gewoon praten na de behandeling?
Natuurlijk, gebruik je lipspieren genoeg voor een optimale werking

Hoe lang blijft de behandeling zichtbaar?
Een behandeling blijft gemiddeld 4-6 maanden zichtbaar. Wanneer je de behandeling vaker uitvoert, blijft het ook langer.

Verandert de rest van mijn gezicht ook?
Nee, de botox wordt lokaal geïnjecteerd en verandert de rest van je gezicht niet.