fbpx

Snel van je fronsrimpels af door middel van Botox of Fillers

De fronsrimpel is de rimpel die ontstaat bij samentrekken van de spiertjes tussen beide wenkbrauwen boven de neus. Fronsrimpels ontstaan bij het aanspannen van deze spiertjes. Vlak boven deze spiertjes bevindt zich de voorhoofdspier. Aantrekken van deze spier veroorzaakt voorhoofdrimpels.

Een fronsrimpel ontstaat in het algemeen vanaf het 30ste levensjaar. Voorhoofdsrimpels ontstaan vaak pas enige tijd later.Bij mannen zijn deze rimpels vaak dieper, omdat de fronsspieren vaak meer ontwikkeld zijn.

Voorbeeld van een fronsbehandeling met botox

Wij bieden verschillende behandelingen aan om je fronsrimpels te verminderen. De behandeling van de fronsrimpel zelf duurt ongeveer 10 minuten. Het consult en de behandeling duren samen ongeveer een half uur. De ingreep zelf duurt doorgaans niet meer dan 2 minuten.

Omdat de fronsspiertjes nauw samenwerken met de spieren in het voorhoofd, adviseren wij vaak om het voorhoofd mee te behandelen, Dit geeft een mooier en natuurlijker resultaat. Indien gewenst kunnen de kraaienpootjes ook mee behandeld worden. Wij kunnen dan tevens adviseren een wenkbrauwlift met botox uit te laten voeren. Dit zorgt voor een rustige, open en frisse blik.

Filler behandeling van de fronsrimpel

Indien de fronsrimpel of de voorhoofdsrimpel zeer diep is, kan de behandeling worden gecombineerd worden met een filler behandeling.   Door de fronsrimpel te behandelen met een filler van hyaluronzuur (Stylage) oog je direct ontspannender. Het effect van een filler behandeling van de frons houdt bovendien wel een jaar aan.

Tips voor na de botox behandeling

  • Meteen na de Botoxbehandeling moet je regelmatig fronsen. Hierdoor kan het resultaat worden verlengd.
  • Er zijn geen speciale leefregels voor direct na de behandeling. Wel wordt geadviseerd overmatige blootstelling aan zon te mijden en liever geen alcohol te drinken.Ook dien je bij voorkeur geen zware sporten uit te oefenen.
  • Voorkom bukken en buigen direct na de ingreep.
  • Sporten wordt direct na de ingreep afgeraden.

Resultaat botox fronsrimpel behandeling

  • Het duurt doorgaans drie dagen na de behandeling voordat je resultaat ziet en je minder goed kunt fronsen.
  • Na ongeveer een week zul je een duidelijk effect merken en na twee weken wordt het volledige effect bereikt.
  • De Botox werkt maar 3-5 maanden. Tijdens het eerste jaar is het aan te raden om de behandeling na ongeveer vier maanden te herhalen. De fronsspiertjes ontspannen zich dan beter waardoor het resultaat langer aanhoudt.

Filler

De fronsrimpel is direct na een fillerbehandeling minder zichtbaar. Na twee weken wordt het volledige effect bereikt. Het resultaat blijft ongeveer 12-18 maanden zichtbaar. Hierna kan men de behandeling herhalen.

Prijzen voor de behandeling van fronsrimpels

De prijs van een botox fronsrimpel behandeling is afhankelijk van een aantal factoren. Wij vragen u daarom om langs te komen voor een gratis intake gesprek. Dan kunnen wij een persoonlijk behandeladvies- en prijs geven.