fbpx

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan meestal op gebieden die veel zijn blootgesteld aan de zon, zoals het gezicht, de hals, het decolleté en de handen. Maar ook door o.a. hormoonveranderingen en gebruik van medicijnen kunnen ze ontstaan.

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken.

OUDERDOMSVLEKKEN

Ouderdomsvlekken (lentigo) komen veel voor. De meeste mensen vanaf middelbare leeftijd hebben wel een of meer van die bruinige vlekjes op de huid. Deze pigmentvlekjes ontstaan vooral op plekken waarmee je veel in de zon komt, zoals je handruggen en je gezicht. Ouderdomsvlekken worden ook wel zonnevlekken of levervlekken genoemd.

Ouderdomsvlekken zijn bijna altijd goedaardig, behandeling gebeurt vooral omdat men het niet mooi vindt. Soms wordt een ouderdomsvlek kwaadaardig (huidkanker), in dat geval is behandeling noodzakelijk. De vlek is dan niet meer egaal van kleur, maar grillig gepigmenteerd. Ga naar de huisarts als een vlekje verandert van grootte of kleur of wanneer het klachten geeft.

Je kunt beter niet wachten tot er pigmentvlekken zijn ontstaan, het is het best om al vroeg aandacht besteden aan de gezondheid van je huid. Zonneschade wordt namelijk in de huid ‘opgeslagen’. In je jeugd opgelopen schade kan op latere leeftijd problemen geven.

ZWANGERSCHAPSMASKER

Een andere vorm van overmatige pigmentvorming is het zwangerschapsmasker (melasma of chloasma). Wanneer je een zwangerschapsmasker hebt, krijg je donkere vlekken in je gezicht en soms in je nek. De vlekken komen vooral voor tijdens de zwangerschap. Ze worden veroorzaakt door zwangerschapshormonen. De vlekken zijn onschuldig en verdwijnen meestal weer geleidelijk na de bevalling.

Tijdens een uitgebreide huidanalyse beoordelen we de pigmentvlekken en adviseren we u of wij u kunnen behandelen en met welke behandelmethode.

MELINE PIGMENTBEHANDELING

MeLine is een behandelmethode welke uitermate gespecialiseerd is om alle soorten pigmentvlekken (hyperpigmentaties) te behandelen. Ongeacht wat de oorzaak is van het pigment. Het heeft een verhelderend effect op de huid en zorgt voor een gelijkmatige huidskleur. Het is een uitermate veilige en betrouwbare methode om pigment te behandelen.
MeLine bestaat uit 3 behandelingen in de praktijk en het gebruik van 4 thuisproducten, samen in een kuur van 4 maanden. De kuur bestaat uit 2 Maskerbehandelingen en 1 Micro Needling behandeling. Tijdens deze behandelingen worden er producten gebruikt met actieve ingrediënten die de pigmentaanmaak remmen en het teveel aan pigmenten uit de huid werken (exfoliëren). De thuisproducten ondersteunen het herstel na de behandeling, dragen bij aan het proces van exfoliëren en het remmen van pigment. Ook beschermen zij de huid tegen UV-straling.

Wat kan MeLine behandelen?

Melasma (zwangerschapsmasker), Post inflammatoire hyperpigmentatie (pigment na wondjes, acne littekens of muggenbulten), Lentigines (zonschade) en een onregelmatige huidtextuur zijn enkele voorbeelden van pigmentproblemen die behandeld kunnen worden. Ook werkt de behandeling verjongend en kan het ingezet worden als Anti-aging behandeling. Het is geschikt voor elk huidtype. Ook voor donkere huidtypes omdat de kans op complicaties met MeLine nihil is.

CRYOTHERAPIE

Met de CryoPen kunnen we snel en doeltreffend pigment- en ouderdomsvlekken, wratten, fibromen en alle verdere goedaardige huidletsels verwijderen. Vanzelfsprekend behandelen we dit bij twijfel alleen na instemming van uw arts. We werken hiermee tot op de millimeter nauwkeurig. Zo wordt er ongemak voor de cliënt voorkomen, doordat behandeling van gezond weefsel wordt vermeden.