fbpx

Botox voorhoofdsrimpels

Voorhoofdsrimpels kunnen erg storend zijn. Rimpels in het voorhoofd kunnen al snel een vermoeide en ouder lijkende indruk geven.

Zijn rimpels in het voorhoofd goed te behandelen?

Gelukkig zijn lijnen en rimpels in het voorhoofd uitstekend te behandelen met botox. Fillers zijn ook een optie, maar vaak is dat niet nodig.

De kunst van een behandeling van het voorhoofd is om juist niet te veel te behandelen. Enerzijds omdat dat onnatuurlijk kan overkomen (zogenaamde frozen look), anderzijds ook omdat bij een teveel aan botox de wenkbrauwen kunnen gaan zakken. Dit lijkt niet alleen onnatuurlijk, maar het geeft ook een zwaar vervelend gevoel. Mocht dit het geval zijn, dan is dat vaak goed te behandelen door een wenkbrauwlift met botox uit te voeren.

Omdat het voorhoofd vaak samenwerkt met de fronsspiertjes, adviseren wij vaak om de behandeling van het voorhoofd met botox tegelijk uit te voeren met een botox behandeling van de fronsrimpel of de kraaienpootjes.

Wanneer zie ik effect van mijn botox behandeling ?

Zoals je hier kunt zien werkt botox niet meteen. De eerste tekenen van verbetering zie je na ongeveer 2 tot 3 dagen na de behandeling. De lijnen in het voorhoofd verzachten dan langzaam. Na 2 weken zijn je rimpels weg.
Overigens is het succes van een behandeling niet alleen afhankelijk van de hoeveelheid botox die je krijgt toegediend. Uiteraard spelen leeftijd, vetpercentage en de diepte van de lijnen ook een rol.

Na de behandeling

Het voorhoofd is een van de moeilijkste indicaties om te behandelen. Uitgevoerd echter door een ervaren arts (aangesloten bij de NVCG), is de behandeling relatief makkelijk en veilig uit te voeren.

Omdat er geprikt wordt met naaldjes is de kans op een blauwe plek aanwezig. Dit verdwijnt echter na een paar dagen weer.

Als er teveel botox wordt gespoten kunnen de wenkbrauwen gaan hangen. Dit is een vervelende bijwerking maar als er voorzichtig wordt gespoten is dit eenvoudig te voorkomen.

Voorhoofdsrimpels en lijnen verwijderen met fillers

Behalve met botox kan het voorhoofd ook behandeld worden met fillers op basis van hyaluronzuur.

Met behulp van een canule wordt er heel voorzichtig een beetje filler onder de huid aangebracht. Met name bij diepere voorhoofdlijnen is het resultaat dan erg fraai. Zie het voorbeeld hieronder.
Voorhoofdsbehandeling met zowel botox als fillers