fbpx

Zinzino supplementen

Ben jij bereid om van je gezondheid een prioriteit te maken?

Veel mensen nemen genoegen met een waslijst aan huid- en andere lichamelijke klachten omdat we deze maar als “normaal” beschouwen…

Beginnend met een unieke test, brengt het Zinzino Gezondheidsprotocol evenwicht, herstel en versterking van het lichaam, waardoor je kansen op een gezonder en gelukkiger leven toenemen. Zinzino in Göteborg, Noorwegen, ontwikkelt functionele voedingssupplementen van zeer hoogwaardige kwaliteit, met de focus op gezondheid, kwaliteit en milieu.

In deze tijd zien we steeds meer gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld een laag energieniveau, een toename van allergieën of de welvaartsziekten waar we dagelijks over lezen. Het wordt tijd om ons af te vragen hoe dit komt. Veel specialisten zijn het erover eens dat een juiste balans in omega-vetzuren van essentieel belang is voor een goede gezondheid.

De World Health Organization (WHO) adviseert een balans tussen de omega 6 en omega 3 van 2-5:1. De Balance-producten van Zinzino zijn geen remedie voor ziektes, maar de speciale combinatie van hoogwaardige ingrediënten uit vis- en olijfolie helpen ons lichaam wel de balans te bereiken van ongeveer 3:1 of beter. En dat al na 120 dagen! De Zinzino bloedtest levert het bewijs.

Deze bloedtest geeft antwoord op de vraag hoe de balans is tussen omega 6 tot omega-3-vetzuren in je lichaam. Naar aanleiding van de uitslag wordt geadviseerd welke waarde dit zou moeten zijn voor een optimale gezondheid, met daarbij een uitgebreide persoonlijke informatie en voedingsadvies.

Waarom is omega 3 nou zo belangrijk voor onze gezondheid?

Er zijn 2 groepen van essentiële vetzuren: de omega 6 en omega 3 vetzuren. Deze zijn essentieel, omdat het lichaam ze zelf niet kan aanmaken. We halen deze vetzuren uit onze voeding.
Als de balans boven de 9:1 uitkomt, spreek je van een onbalans. Als de balans tussen de 3:1 en 9:1 uitkomt, spreek je van een semi-onbalans. Als de balans op de 3:1 of later uitkomt, spreek je van een balans.

Aanbevelingen

De nieuwste wetenschappelijke onderzoeken en gepubliceerde studies op het gebied van omega-3-oliën, zijnde EPA en DHA, vertellen dat DHA helpt oog- en hersenfuncties gezond te houden. EPA en DHA dragen bij tot het behoud van een normale hartfunctie. Vitamine D3 staat erom bekend dat het onder andere bijdraagt aan een normaal en gezond immuunsysteem. De Zinzino BalanceOil bevat zowel EPA, DHA als vitamine D3 in een zeer krachtige olijfolie met Omega 9.

Hoeveel omega-3 hebben we nodig?

Als we gezond en actief willen blijven (zowel fysiek als mentaal) dan moeten we ervoor zorgen dat we dagelijks een dosis omega-3 vetzuren binnen krijgen. Gemiddeld 0,15 ml per 1 kg lichaamsgewicht. Voor intensieve sporters of bij fysiek zwaar werk is het aan de raden om 40% meer omega 3 en 9 in te nemen.
“ Er is geen voedingsstof belangrijker ter bescherming tegen hart-en vaatziekten dan omega-3, terwijl dit ook de meest ontbrekende voedingsstof is in ons voedingspatroon!” – William E. Butler, MD. Harvard Medical School Faculty. Een van ‘s werelds top kinder-neuro chirurgen.

Omega 3 en sporters

Merk jij als (top)sporter dat je prestaties steeds wat achterblijven of dat je het niveau niet haalt dat je wel zou kunnen halen? Lukt het je niet helemaal om (top)fit te worden of loop je makkelijk blessures op? Duurt je herstel (te) lang en/of ervaar je veel spierpijn na een training?

Dan kan het heel goed zijn dat je celfunctie niet optimaal werkt. Als jij een disbalans hebt van omega 3 en omega 6 van boven de 1:5 dan word je celwand hard en stijf en gaat ontsteken. Naast dat dit jouw lichaam veel energie kost, waardoor men vaak (een onverklaarbare) vermoeidheid kan ervaren, is er geen optimale uitwisseling van opname van zuurstof en voedingstoffen en afvoer van afvalstoffen van de cel.

Gebruik van de BalanceOil

Aanbevolen dagelijkse dosis is 0,15 ml per 1 kg lichaamsgewicht. Volwassenen die rond de 50 kg wegen: 7.5 ml (ca. 1,5 theelepel) per dag. Als je vaak/intensief sport is het aan te raden om 40% meer BalanceOil in te nemen. Dit heeft te maken met het feit dat als je intensief sport, er veel vrije radicalen vrijkomen in het lichaam. Je komt anti-oxidanten tekort (omega 9/polyfenolen/olijfolie) en vrije radicalen krijgen vrij spel. Deze veroorzaken schade in het lichaam, dit zorgt voor oxidatieve stress en dit zorgt weer voor ontstekingen. En ontstekingen zorgen uiteindelijk weer voor klachten/blessures.

Waarschuwing

Raadpleeg je arts als je anticoagulantia (bloedstollende/remmende medicatie) gebruikt of als je het product wilt geven aan een kind jonger dan 1 jaar.

Ingrediënten

Visolie (EPA and DHA), koud geperste olijfolie, Vitamin E (Antioxidant), Smaak (citroen, sinaasappel of vanille), Vitamin D3.

Voedingswaarde per aanbevolen dagelijkse dosis

Voedingssupplementen zijn geen plaatsvervanging voor een gezonde en gevarieerde voeding. Geproduceerd volgens de GMP normen.

Wil jij de test doen? Super! Neem daarvoor contact met ons op òf bestel de test in onze webshop.

Kijk ook op www.zinzino.com

Krachtige ondersteuning van je immuunsysteem

Xtend

Ondersteun je immuunsysteem en krijg meer energie met Xtend, op dit moment het meest geavanceerde voedingssupplement. Elke keer dat je Xtend neemt, geef je je lichaam een oppepper met een compleet scala van 23 vitaminen en mineralen zoals koper, magnesium, zink, jodium en mangaan. Het bevat ook sporenelementen, essentiële fytonutriënten en Wellmune®, een natuurlijk ingrediënt met speciale bèta-glucanen. Xtend is de perfecte aanvulling op BalanceOil. Samen vormen deze producten een zeer complete ondersteuning van je voeding.*

Xtend spread

Protect+

Neem dagelijks één Protect capsule voor een optimaal gezond gevoel. Protect bevat Wellmune®, een natuurlijk ingrediënt met speciale bèta-glucanen.

Protect+ spread

ZinoBiotic

Een gezond lichaam begint bij gezonde darmen! ZinoBiotic is een op maat gemaakte mix van vijf natuurlijke dieetvezels die een optimale darmgezondheid bevorderen. Deze vezels worden in de dikke darm opgenomen waar ze de groei van nuttige bacteriën ondersteunen en gezonde en regelmatige darmfuncties stimuleren

ZinoBiotic spread

Viva+

Zinzino Viva+ is een voedingssupplement met ingrediënten die het mentale welzijn ondersteunen. Viva+ helpt om alledaagse stress te verlichten en bevordert een goede nachtrust, mentale alertheid en een positieve stemming. Het ondersteunt een gezond functionerend zenuwstelsel en normaal mentaal functioneren.

**Een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn van groot belang. Er bestaan tal van factoren die de risico’s op bepaalde ziekten kunnen vergroten. Veranderingen in je leef- en voedingspatroon kunnen de kansen op deze ziektes verkleinen.

**Folaat draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid. Pantotheenzuur draagt bij aan normale mentale prestaties. Niacine draagt bij aan het normaal psychologisch functioneren. Jodium draagt bij aan een normale cognitieve functies.

Viva+ spread